Jsem zapálený mykolog Jiří Laštůvka alias Kudláček.
Můj největší koníček je fotografování hub a jejich sběr a příroda.
Chtěl bych Vás seznámit a prezentovat houby, které rostou na Hlinecku.
U každé vložené houby stačí kliknout na žlutý podtržený název houby.
Tímto se dostanete do galerie fotografií určitého druhu. Děkuji Vám za návštěvu!

Abecední Kudlův seznam hub

A B C Č D Ď H CH J K L M N O P R Ř S Š T U V Z Ž


Vydělávám tím, že čtu super nabídky, soutěžím o ceny a šetřím na pozvánkách. Přidej se k nám a získej ihned 150 Kč za registraci. Stačí kliknout SEM, zaregistruješ se a vyděláváš. Zkus to a sám uvidíš!


Komentáře

1 Monika Monika | E-mail | Web | 4. února 2010 v 8:06 | Reagovat

To jen ukazuje na další humus, který nám obchody nabízejí jako zdravou potravu. Je to něco podobného jako "křehčené maso" nebo "glazovaná ryba"O_O . V obojím si kupujeme min. 20% vody, kterou jsme nechtěli a říkáme si, jak lacino jsme nakoupili.... Lidé by měli víc přemýšlet a vrátit se zpět ke kořenům... ;-)

2 Kudláček Kudláček | E-mail | Web | 4. února 2010 v 10:24 | Reagovat

Mončo, máš pravdu.O křehčeném mase tu mám taky článek. Zdravím. Pozdravuj doma.  :-)

3 Standa Standa | 14. února 2010 v 14:02 | Reagovat

Ahoj všichni. Nedělám si iluze - pangasius je cenově velmi příznivá ryba. To se samozřejmě nelíbí dovozcům jiných ryb a tak se snaží o depopularizaci této ryby. Ano, všechny mořské ryby jsou zdravější i nutričně vhodnější. Nicméně na celém světě byly zaznamenány jen 2 případy, kdy analýza potvrdila karcinogenní látky v rybě. Podívejte zde:
http://ekonomika.idnes.cz/pangasius-zdravi-neuskodi-ukazal-test-dhy-/test.asp?c=A091030_1281335_test_vem

Osobně bych to tedy neviděl tak zle - byly tady i zvěsti, že váha a imunita lososů chovaných v zajetí je podporována chemií.

4 Standa Standa | 14. února 2010 v 14:05 | Reagovat

Navíc při vygooglování prvních slov "Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, jen je potřeba brát na zřetel v jakých podmínkách chov probíhá." se tato slova objevují pořád - to vypovídá o přejímání již komentovaného...

5 Kudláček Kudláček | E-mail | Web | 14. února 2010 v 14:33 | Reagovat

Stando díky za další informace ...

6 Pavel Pavel | E-mail | 28. ledna 2011 v 16:37 | Reagovat

Podle toho článku je pangasius horší než antikrist. Jím ho už léta, i když samozřejmě kupuji i jiné ryby, tak vím ze zkušenosti, že tak 60% pangasiů je slušný průměr, 15% je vynikající maso chutnější než většina mořských ryb, zbylých 25% je nic moc, nějaké procento je vyložený humus, asi jako u jiných druhů masa.
Hlavně je třeba podívat se na obal, nebrat pangasia s jakýkolimi přídanými látakami, Éčky,kyselinou citrónovou, ani glazovaný.

7 Kudláček Kudláček | E-mail | Web | 28. ledna 2011 v 17:24 | Reagovat

[6]: Jj, souhlasím. Záleží vždy na výrobci, kdo dodává, uskladňuje a pod. Tento článek se mi líbil, hlavně to video, proto je tu takto prezentovaný ...

8 tomáš tomáš | 24. února 2011 v 9:56 | Reagovat

je to samozřejmě čistý HOAX, viz zde:http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/

tím se ovšem nechci zastávat této ryby, myslím, že nemá žádnou chuť, a kvalitativně se nedá srovnávat např. s lososem, candátem, chňapalem nebo i běžným pstruhem. já bych si ho nekoupil, ale podobným výmyslům se musí utržit přítrž

9 Moravanda Moravanda | 2. dubna 2011 v 19:57 | Reagovat

Tam mají těžky život, ale na Pangase mě nějak přešla chuť :(

10 Romcza Romcza | E-mail | 28. července 2011 v 11:03 | Reagovat

A hele co je dneska zdravé jíst??Jídlo jako jídlo,hlavně že si ho dobře připravíte a že vám snad chutná ne?Kdybych měla určitou potravinu po káždém shlédnutí videa přestat jíst tak snad umřu hlady..vzpamatujte se a žerte co je!Co by za to dali jiní!Ti nemají ani ty vaše "hnusy" na které vy si pořád stěžujete!!Hlad a bídu na vás!!Fakt že jo..

11 plevel plevel | E-mail | 14. srpna 2011 v 11:52 | Reagovat

blaboly o skodlivosti pangasiuse je jen flame, kterymu veri takovi pomalejsi lidi jako autor tohohle clanku... pangasius je dobrej, jim ho uplne normalne a nikdy to zadny negativni ucinky nemelo...

12 no ja no ja | 9. listopadu 2011 v 14:36 | Reagovat

to je je zajímavé co tady píšete. Ale ti vietnamci nejsou blbí oni ty ryby co dávají na testování chovají v akváriu a krmí normálně ale nevadí.

13 jenis jenis | 10. listopadu 2011 v 21:38 | Reagovat

[12]: vetnamci nejsou,ale vy asi jo.a jak si to jako predstavujete?ze poslou do eu zasilku dvaceti tun ryb a k tomu zvlast pribalenych dvacet kilo oznacenych zde testovat?kontroly proovadi ceska obchodni inspekce z nahodnych vzorku

14 Jirka2811 Jirka2811 | 15. listopadu 2011 v 21:48 | Reagovat

Já si myslím, že největší humusy jsou Billa Clever, Tesco výrobky a tomu podobné.

15 Marcela Marcela | E-mail | 25. listopadu 2011 v 14:35 | Reagovat

Přesně tak, tyhle jejich levné sr...y nám těla zaneřádí daleko víc. Místo našich výpěstků máme v obchodech levný šmejd bůhví odkud a podle EU je jeho kvalita uspokojující a chuť pro nás východoevropady dostatečná, prý jsme na to zvyklí! Jen si zkuste v Německu koupit Milku nebo něco podobného a nebudete se stačit divit. :-(

16 milan milan | 25. listopadu 2011 v 14:51 | Reagovat

Chtěli jsme kapitalismus. Tak si ho teď užíváme.

17 ZJ ZJ | Web | 25. listopadu 2011 v 15:10 | Reagovat

U článku není uveden zdroj informací. Názor je jednostranný irelevantní a nepodložený důkazy. Podobných blábolů je na internetu spousta. Např. média do nás cpou, že jogurty např. Actimel podporují imunitní systém a zažívání...po vědeckém zkoumání a provedených testech bylo zjištěno, že Actimel není o nic lepší než obyčejné jogurty a nebylo prokázáno, že by měl takové blahodárné účinky, jak se uvádí v reklamách na tento výrobek. "OBYČEJNÍ" LIDÉ SE PRAVDU NIKDY NEDOZVÍ. 8-)

18 ZJ ZJ | Web | 25. listopadu 2011 v 15:13 | Reagovat

[11]: Souhlasím... :-x

19 ZJ ZJ | 25. listopadu 2011 v 15:18 | Reagovat

[10]: Jsi úplně mimo...na jednu stranu souhlasím, že článek je blud. Na druhou stranu tvoje výzva "žerte co je", je absolutně zcestná, stejně tak, jako hláška "co by za to ostatní dali". Pokud žereš, co je, pak si tě představuji jako 130 kilovou ženskou, která má všechny předpoklady pro onemocnění několika civilizačními chorobami. :-P

20 ZJ ZJ | 25. listopadu 2011 v 15:23 | Reagovat

[16]: Jestli ale vůbec víte, co to ten KAPITALIZMUS je...určitě jste za socializmu mlaskal, když vám žena přinesla z obchodu salám zabalený v novinách...a k jídlu, co se ryb týče, jsi sehnal max. kapra - kdo ví, jestli vůbec...

21 ZJ ZJ | 25. listopadu 2011 v 15:24 | Reagovat

[15]: Proč s tím něco neuděláš? Nestěžuj si a odstěhuj se do Německa...nebo tam jezdi nakupovat...

22 Mishko71 Mishko71 | E-mail | 3. prosince 2011 v 12:55 | Reagovat

[9]: A co "É-čka", na ty tě taky přešla chuť? :-! To pak asi žvejkáš trávu (prosím NE tamtu trávu) a v zimě seno, bo tam žádné přidané konzervanty (umělotiny) nenajdeš.
Jinak právě teď si připravuji jednoho Panga k obědu. ;-)

23 tz tz | 20. prosince 2011 v 19:47 | Reagovat

Ono se dá jíst i ted zdravě, bez éček a podobně a nemusíš žvýkat trávu, ani seno. Píšeš hovadiny...radši si o zdravé výživě něco zjisti, než začneš psát takové bludy. Pangasius mi vůbec nechutná, at jsem koupila jakéhokoliv, neměl pořádnou chut, to si radši dám lososa...to je totiž ryba, ne ten sajrajt co se za rybu vydává.

24 hhhhh hhhhh | 21. prosince 2011 v 23:29 | Reagovat

kkkkkko

25 azek azek | 17. ledna 2012 v 11:05 | Reagovat

ti kteří si kupují a konzumují pangase jsou největší hlupaci misto toho aby si připlatili 30 kč na kilo a koupili jsi opravdu kvalitní rybu s nějakými hodnoti a aby si opravdu pochutnali tak radši ušetří třicet korun za jídlo z kterého si tělo vůbec nic nevezme je to jak kdyby jste jedli polystyrén takže je zbytečné hajit tu pangase že není zdrávý škodlivý jde o to že tělo si z tohoto jídla nic nevezme nehledě na to že prase žije v čistějších podmínkách takže všem přeji dobrou chut ja si radši připlatím a koupím si českou rybu PS: nehledě na to že tato ryba se ani v zemích kde se chová nekonzumuje je určená výhradně pro vývoz to o něčem též svedčí a že tam lidi sežerou na co příjdou :-!

26 Kudláček Kudláček | Web | 17. ledna 2012 v 14:06 | Reagovat

[25]:
Přesně tak, raději si připlatím za kvalitní papání, to je to samé se uzeninami apod. 8-)

27 Jirka Jirka | 29. ledna 2012 v 13:29 | Reagovat

Než bych jedl nechutného až hnusného kapra, tak to raději toho Pangase. Kapři už dávno nejsou ani zdaleka tak chutné ryby, jaké bývaly dřív. Ty nechutné, blátivě sádelnaté potvory, jak se teď prodávají kapři, jen zkazí chuť. Už jsme úplně přestali kupovat kapra na vánoce. Jsou vyhnaní granulemi, takže na kaprovi si nepochutnáte. A tady ty komentáře - mám z toho dojem, že to psali pěstitelé a prodejci kaprů. Pangas je mnohonásobně chutnější než to, co se teď prodává jako kapr. Blemtavé maso blátivé konzistence s vysokým obsahem nechutného sádla. Kapra už nikdy!

28 Kudláček Kudláček | 29. ledna 2012 v 13:39 | Reagovat

[27]:
Jiří, taky s tebou souhlasím. Některý kapr se nedá jíst. Když je to bahňák, taky jej nemám rád. Na Vánoce si kupuji filety s tresky...

29 Janča Janča | 28. března 2012 v 12:22 | Reagovat

Hodně lidí mi tvrdí že tato ryba je hnus a pak mi cpou do hlavy že každý člověk má jíst ryby, tak mi řekněte jakou rybu mám jíst když mi všechny smrdí a je mi z nich na zvracení? :-?  Myslím si že polovina lidí jí horší věci než je tato ryba! :-)

30 Kudláček Kudláček | 28. března 2012 v 14:49 | Reagovat

[29]:
Ahoj Jančo,
souhlasím, i nesouhlasím... Já osobně používám k jídlu aljašskou tresku, makrelu nebo filé z dovážených ryb. Domácí ryby klasika kapr, marena, pstruh a jiné.
Jinak máš pravdu, že lidé jedí určitě horší věci než je tato ryba, ale je to všechno dobou ve které žijeme :-(

31 Janča Janča | 28. března 2012 v 19:45 | Reagovat

Bohužel já jakmile si čichnu k rybě hned se mi zvedá žaludek :-!, proto je pro mě Pangasius dobrá volba. Možná to je dobou, ale hlavně také že Češi jedí zbytky co se sem sypou z Evropy. :-(

32 Kudláček Kudláček | Web | 28. března 2012 v 19:52 | Reagovat

[31]:
Nyní je svobodná volba člověka, to co jí, koupí si apod.
Já se momentálně naučil si připlatit, koupit si např. 10 dkg lepšího salámu, než žrát ty s....y, co nám supermarkety nabízí. To platí i u této ryby... ;-)

33 McclainMarianne31 McclainMarianne31 | E-mail | Web | 2. dubna 2012 v 11:38 | Reagovat

Cars and houses are not very cheap and not everyone is able to buy it. Nevertheless, <a href="http://goodfinance-blog.com">loan</a> was created to help different people in such situations.

34 Horáček Horáček | 16. dubna 2012 v 0:40 | Reagovat

Prectete si: http://www.ids-uva.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/09/Bush-and-Duijf-2011-Searching-for-unsustainability-1.pdf

Many of the food safety claims used in conjunction with those
around sustainability remain largely unfounded. Repeated tests
have found minimal risk associated with imported pangasius, both
in the EU (Orban et al., 2008; van Leeuwen et al., 2009) and other
international markets (e.g. MAF Biosecurity New Zealand, 2008). A
Dutch study by Van Leeuwen et al. (2009) even concluded that
while pangasius posed little threat to food safety, salmon (a European
fish) accounts for 97% exposure to a range of contaminants.
The apparent low risk of pangasius also appears to be reflected
in statistics of European risk management systems – which have
also been ignored by advocacy groups and the press alike. Over
the same period that pangasius was prominent in the media across
Europe, from September 2008 to April 2009, the EU gave only eight
rapid alert warnings on pangasius compared to considerably more
alerts for products such as Shrimp, Tuna and Swordfish (Fig. 2).

The allegation that pangasius is injected with a hormone (human
chorionic gonadotropin, or hCG) distilled from the urine of
pregnant Chinese women is particularly demonstrative of cynicism
surrounding pangasius by some groups in Europe. It is common
practice in the aquaculture industry to use hormones to induce
spawning, as it is in many other animal husbandry systems. hCG
is used to induce spawning in pangasius broodstock, and in no instance
used to treat fish grown for human consumption. It is refined
from the urine of pregnant women, but it is by no means
unique to pangasius or Vietnam.

35 Hearth Hearth | 30. ledna 2013 v 14:47 | Reagovat

[1]:Vyvrácím mýt o Pangasovi jako nezdravé rybě....Podle mě jde jen o pokus zdiskreditovat tuto rybu právě kvůli ceny, která leží v žaludku ostatních a podle mě předražených rybách. Hlavně je zajímavá zmínka o pstruzích ze Slovenska.
http://ekonomika.idnes.cz/pangasius-zdravi-neuskodi-ukazal-test-dhy-/test.aspx?c=A091030_1281335_test_vem

36 hanka hanka | 4. května 2013 v 9:11 | Reagovat
37 Pavel Pavel | E-mail | Sobota v 13:08 | Reagovat

Hrozný kecy tady, ano mořské ryby jsou nejzdravější a proto se člověku za posledních 80 let podařilo vydrancovat většinu moří. Kdo ti psal jak je kapr z českých chovů zdravější a lepší ať se jde podívat na nějaký vypuštěný chovný rybník v čem kapr žije a v čem se hrabe. Kapr chutná a smrdí jak bahno. Každý intenzivní není moc k popukání ani chov kuřat ani prasečinec. Pangas je prostě dobrej a mě chutná víc jak 3x dražší losos. Chcete li zdravnější alternativu zkuste sumečka afrického.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.