Abecední Kudlův seznam hub

A B C Č D Ď H1 H2 CH J K1 K2 L M N O P1 P2 R Ř S Š T U V Z Ž


U každé vložené houby stačí kliknout na žlutý podtržený název houby.
Tímto se dostanete do galerie fotografií určitého druhu. Děkuji Vám za návštěvu!

V atlase přes 800 druhů hub




SMAŽENÉ ŽAMPIONY A CELER S DOMÁCÍMI HRANOLKAMI A ZELENINOVOU OBLOHOU

16. října 2017 v 14:56 | Kudláček |  Recepty z hub a nejen z nich...

SMAŽENÉ ŽAMPIONY A CELER S DOMÁCÍMI HRANOLKAMI A ZELENINOVOU OBLOHOU

Šárka Ledová

Ingredience na smažené žampiony a celer:

Vanička čerstvých žampionů
1/4 celeru
Hladká mouka
2 vajíčka
Strouhanka
Sůl
Slunečnicový olej

Postup:

Žampiony dobře omyjeme, oloupeme, posolíme a obalíme v klasickém trojobalu: v hladké mouce, vajíčku a strouhance. Stejný postup je i u přípravy celeru, jen s tím rozdílem, že celer předtím, než jej obalíme v trojobalu, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej a na něm dozlatova osmažíme obalené žampiony i obalený celer.


Ingredience na domácí hranolky:

½ kg brambor
Pár kapek olivového oleje

Postup:

Rozpálíme si troubu na 180 st., na plech položíme pečící papír a poklademe jej bramborovými hranolkami, které jsme si předtím připravili tak, že jsme oloupali brambory a nakrájeli je do tvaru hranolek. Celkový čas pečení hranolek je cca 20 minut. Po prvních 15 minutách hranolky lehce pokapeme pár kapkami olivového oleje, vařečkou je opatrně "prohrábneme" a otočíme, aby se propekly ze všech stran, a dopečeme. Jsou vynikající.

Zeleninová obloha:

List Baby salátu
Jedno rajče nakrájené na plátky
Naklíčená čočka
Naklíčená vojtěška

Autor receptu a fotografie: Šárka Ledová

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama