Abecední Kudlův seznam hub

A B C Č D Ď H1 H2 CH J K1 K2 L M N O P1 P2 R Ř S Š T U V Z Ž


U každé vložené houby stačí kliknout na žlutý podtržený název houby.
Tímto se dostanete do galerie fotografií určitého druhu. Děkuji Vám za návštěvu!

V atlase přes 800 druhů hub




HOVĚZÍ ZÁVITEK S CUKETOVO ŽAMPIONOVOU OMÁČKOU

16. ledna 2018 v 12:34 | Kudláček |  Recepty z hub a nejen z nich...

HOVĚZÍ ZÁVITEK S CUKETOVO ŽAMPIONOVOU OMÁČKOU

Naďa Indruchová

300 g hovězí plece (plátek)
2 stroužky česneku
2 lžičky plnotučné hořčice
4 plátky anglické slaniny
2 natvrdo uvařená vejce
sůl, pepř
Pod maso:
1 větší cibule
1 lžíce sádla
1 mladá cuketa
1 lžíce plnotučné hořčice
250 g žampionů
1 lžíce másla
pepř


Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Česnek utřeme a maso s ním z jedné strany potřeme. Přidáme hořčicí, poklademe slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme. Vrátíme závitek, podlijeme vodou nebo vývarem (do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce. Podáváme s těstovinou nebo rýží.

Autor receptu a fotografie: Naďa Indruchová



 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zdenek jbc Zdenek jbc | E-mail | 16. ledna 2018 v 15:53 | Reagovat

To nemůže bejt jiný než dobrý !

2 Kudláček Kudláček | 17. ledna 2018 v 13:10 | Reagovat

[1]: Určitě je to jedlé ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama