Abecední Kudlův seznam hub

A B C Č D Ď H1 H2 CH J K1 K2 L M N O P1 P2 R Ř S Š T U V Z Ž


U každé vložené houby stačí kliknout na žlutý podtržený název houby.
Tímto se dostanete do galerie fotografií určitého druhu. Děkuji Vám za návštěvu!

V atlase přes 800 druhů hub



Možnost objednání ZDE, nebo v ochodech Levné knihy


Kynutá hříbková buchta

8. února 2018 v 10:37 | Kudláček |  Recepty z hub a nejen z nich...

Kynutá hříbková buchta

400 g hrubé mouky;100g sušených hříbků;2 vejce;70g sádla; 2dl mléka;20g droždí;
4 stroužky česneku; 1 lžíce nasekané zelené petrželky; 1 lžička soli; špetka cukru; špetka mleté pálivé papriky a drceného kmínu; tuk na vymazání a strouhanku na vysypání plechu.

Sušené hříbky namočit asi na hodinu do vlažné vody a pak je slijeme. Droždí, špetku cukru a trochu mouky rozmícháme ve vlažném mléce a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s kořením, petrželkou, solí a hříbky nakrájenými na kousky. Přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, jemně nasekaný česnek a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout. Pak těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200°C. Hotovou buchtu nakrájíme. Je výborná teplá i studená, obložená nakládanými houbami a čerstvou zeleninou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama