Abecední Kudlův seznam hub

A B C Č D Ď H1 H2 CH J K1 K2 L M N O P1 P2 R Ř S Š T U V Z Ž


U každé vložené houby stačí kliknout na žlutý podtržený název houby.
Tímto se dostanete do galerie fotografií určitého druhu. Děkuji Vám za návštěvu!

V atlase přes 800 druhů hub



Možnost objednání ZDE, nebo v ochodech Levné knihy


Lopenický hubník aneb houbovec po mojém

14. dubna 2018 v 21:02 | Kudláček |  Recepty z hub a nejen z nich...
Míla Mudrák mi opět poslal pěkný receptík. Tady ho máte. Díky Mílo!

Ahoj, receptík na tvůj web. Tak dneska a zítra máme na stole můj houbový prvopokus, a to "Lopenický hubník aneb houbovec po mojém". Pojmenoval jsem ho po naší oblíbené místní "Lopenické slanině", kterou jsem do něj přidal...pro provonění...

Lopenický hubník aneb houbovec po mojém

Ingredience

dvě hrsti sušených hub, 7 rohlíků, ½ l mléka, 3 vajíčka, 8 strůčků česneku, 2 silnější plátky lopenické (anglické) slaniny, velká cibule, 2 lžíce krupice, 2 lžíce majoránka, 1 lžička kmínu, pepř, sůl a sádlo, či olej


Sušené houby namočím přes noc. Osmažím na drobno nakrájenou cibuli a na ní chvíli dusím houby s kmínem. Rohlíky nakrájím v míse na centimetrová kolečka a namočím v mléce. 3 vejce rozkvedlám v misce. Vymažu pekáč sádlem či olejem. Až jsou rohlíky měkké, naleji k nim houby se smaženou cibulkou, vajíčka. Přidám majoránku, vymačkám česnek, nasypu krupici, nakrájím slaninku na pásky, přidám, osolím, opepřím. Řádně promíchám a vliji do vymazaného pekáče. Peču 30 - 45 minut horko vzduchem na 190 - 200 °C. Prvně přikryté alobalem, pak odkryté. Nechám vychladnout a podávám…dobrou chuť.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zdenek jbc Zdenek jbc | E-mail | 14. dubna 2018 v 22:50 | Reagovat

Je to recept co jsem Mílovi poslal, tak, jak si to pamatuju asi  tak šedesát let to je jak si pamatuju to babička dělala. Je to chudý jídlo resp. bylo to tak. V podkrkonoší, byly houby a brambory samozřejme. Proto  se vařilo, kyselo a hubník. A Míla zkusil hubník. Chutnal jim.

2 Kudláček Kudláček | 15. dubna 2018 v 9:33 | Reagovat

[1]: Vidíš to, to ani nevím a za druhé něco podobného dělám, dokonce když je výstava, tak se udělá a každý návštěvník, může jednohubku ochutnat...

3 Zdenek jbc Zdenek jbc | E-mail | 15. dubna 2018 v 10:09 | Reagovat

[2]: A kyselo to taky můžu! U baráku je stánek pekařství, tam kupuju kvásek na kyselo a v poslední době podmaslový chléb, Jirko to je dobrota!Řekni jabloneckejm až k Vám pojedou aby Vám ho koupily, pekárnu mají "kousek" za barákem, kilometr to není!

4 Kudláček Kudláček | 15. dubna 2018 v 11:38 | Reagovat

[3]: JJ, jestli si na to vzpomenu, zeptám se...

5 Míla Míla | 15. dubna 2018 v 13:20 | Reagovat

Jj, pochoutka je to za tepla i za studena. Ten recept jsem upravil a hlavně napsal, kolik čeho, samozřejmě přidal tu slaninku na vůni.

6 Kudláček Kudláček | 15. dubna 2018 v 13:33 | Reagovat

[5]: S tou slaninou to právě může být lepší, my děláme bez...

7 Míla Míla | 16. dubna 2018 v 18:40 | Reagovat

Přidám i recept, co mi poslal Zdenda: Doufám že jsem na nic nezapoměl.
Houby namočíš, to je jasný, já do nich hned dávám drcený kmín, má lepší aroma než celý, ale to víš sám to Ti nemusím radit.
Dám povařit, rohlíky nakrájím na slabý plátky asi 0,5 cm.
Nenamáčím! Povařený houby tam naleju i tou vodou, byl by hřích tu voňavou vodu nepoužít!
Dodáš vše koření, cibuli na jemno nakrájet, česnek prolisovat to je jasný.
Já majoránkou a česnekem nešetřím, mělo by to bejt dost řidký protože budeš dávat mouku(krupici) pokud to není řidký doleju mlíko.
Ale jaký mn. čeho to Ti neumím říci.
Včera jsem dělal ze 6 rohlíků a dal jsem nakonec tři vejce.
Já svojí hubu nešidím.
No vše promícháš a dáš do trouby, pekl jsem to víc jak půl hodiny ale to poznáš sám kdy to je hotový, špejle to jistí!
Přeji hodně úspěchů a hlavně dobrý výsledek.
Dej vědět až to uděláš.
Měj se ahoj,
Zd.

8 Kudláček Kudláček | 16. dubna 2018 v 19:40 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama